Zaanstreek

De Zaanstreek heeft een rijke historie met Zaandam voorop.
Het vele industriële erfgoed, waaronder talloze historische molens, getuigt daarvan.

Een rijke historie en wijde watergebieden

Al sinds de Gouden Eeuw zijn Zaandam en Amsterdam economisch nauw met elkaar verbonden. Toch zit je vanuit dit stedelijk gebied direct in de rust en het natuurschoon van prachtige watergebieden, mooie dorpen en afwisselende landschappen.

 

Water is er volop, dus ook volop ruimte voor watersport. En vergeet niet de vele bosrijke parken in de Zaanstreek.

“Stadshart Zaandam”, het nieuwe hart van Zaandam

Gedurfd design en radicale stadsvernieuwing gaan hier op verbluffende wijze hand in hand met eeuwenoude Zaanse tradities. Vanaf De Zaanse Strip wandel je in een paar minuten naar dit spectaculaire stadshart.

 

Hier vind je alles wat je nodig hebt, maar ook wat het leven aangenaam maakt: het station, het nieuwe stadhuis, het centrale winkelgebied (zonder schreeuwerige gevelreclames), cafés en restaurants, gezellige terrassen, een megabioscoop en meer. Ook vind je hier scholen, fitness en een bibliotheek.

 

Het geheel ademt een intieme, overzichtelijke en sociaal-veilige sfeer. De Buiging – de verhoogde straat voor fietsers en voetgangers – slingert er als een lint overheen en tussendoor.

De overtreffende trap van bereikbaarheid

Op weinig andere plekken is het predicaat ‘bereikbaar’ zo naadloos van toepassing als op De Zaanse Strip. Of je nu de auto kiest of het openbaar vervoer, of liever loopt of de fiets neemt. Zo wandel je in een paar minuten naar het station. Van daar brengt de trein je in 12 minuten naar Amsterdam Centraal, in 20 minuten naar Schiphol en binnen een halfuur naar Alkmaar en Hoorn.

 

Ook de auto – die je straks gemakkelijk en veilig onder het gebouw parkeert – brengt je via de A7, A8 of A10 snel naar de rest van Nederland. Amsterdam is heel dichtbij: zelfs op de fiets ben je binnen een halfuur in Westpoort. In de zomer zijn er veerdiensten die je over water vanaf het Zaantheater naar Amsterdam CS brengen.

Volg alle ontwikkelingen op Facebook

De bouw van De Zaanse Strip is in volle gang. Volg alle ontwikkelingen op onze Facebook pagina.