De Zaanse Strip

Hoge woonkwaliteit voor een betaalbare prijs

De Zaanse Strip maakt deel uit van “Stadshart Zaandam”: het verbluffende, vernieuwende stadshartconcept van Zaandam dat over de hele wereld lof oogst. De bereikbaarheid – met Amsterdam, Schiphol, de rest van de Randstad, Hoorn en Alkmaar – is ideaal, zowel met het openbaar vervoer als de auto.

Vijf woongebouwen, een harmonieus geheel

De Zaanse Strip bestaat uit vijf woongebouwen die zijn genoemd naar de woonkernen van de gemeente Zaanstad: Westzaan, Zaandijk, Wormerveer, Assendelft en Krommenie. Met deze gebouwen is het nieuwe hart van Zaandam in totaal 258 appartementen rijker plus nog eens 150 m2 bedrijfsruimte, bergingen en circa 190 parkeerplaatsen in de onderliggende garages. Ook aan de voorkant van de gebouwen zijn parkeerplaatsen voor de bewoners. Elk woongebouw heeft zijn eigen karakteristieke uiterlijk. Er is afwisseling in kleur (baksteen) en vorm; de hoogte varieert van 21 tot 27,5 meter. Toch sluiten de vijf gebouwen, via tussenliggende trappenhuizen, harmonieus op elkaar aan. De totale lengte is 300 meter. Aan de spoorzijde zijn de gevels geluidwerend. De andere kant kijkt uit op de ‘Zaanse huisjes’ van de groene wijk Zaans Goed.

Slotstuk Krommenie maakt het compleet

De gebouwen Westzaan, Zaandijk, Wormerveer en Assendelft zijn inmiddels voltooid. Nu is het de beurt aan gebouw Krommenie. Dit gebouw telt in totaal 60 appartementen, in vijf verschillende woningtypen. Er zijn 46 driekamerappartementen  (88 tot 100 m2) en 14 tweekamerappartementen (42 tot 75 m2). De driekamerappartementen hebben een inpandige berging en een eigen parkeerplaats in de garage. De tweekamerappartementen (in totaal 14) variëren van en hebben een woonkamer met open keuken.

Riante balkons op het zuidwesten

In de namiddag thuiskomen en met een drankje op je balkon de werkdag achter je laten, daar is in gebouw Krommenie alle ruimte voor. De balkons van de woningen zijn namelijk allemaal op het westen gelegen: de kant waar je bij thuiskomst het langst en het meest van het licht kunt genieten. Beneden je bevinden zich de karakteristieke huisjes van het groene wijkje Zaans Goed.

Collectief dakterras

Zodra het vijfde en laatste gebouw is opgeleverd wordt daar een enorm groot dakterras gerealiseerd. Dit dakterras is beschikbaar voor bewoners van de Zaanse Strip en biedt een geweldig uitzicht over de gehele Zaanstreek.

Westzaan, Zaandijk, Wormerveer en Assendelft inmiddels voltooid

De gebouwen Westzaan, Zaandijk,Wormerveer en Assendelft zijn inmiddels voltooid. Gebouw Westzaan bestaat uit 56 koopappartementen en een bedrijfsruimte op de begane grond. Gebouw Zaandijk bestaat uit vijf koopappartementen en 40 huurwoningen. Gebouw Wormerveer bestaat uit 40 koopappartementen en Assendelft bevat 57 appartementen.

De Zaanse Strip, onderdeel van “Stadshart Zaandam”

Vanuit de hele wereld stromen architecten, stedenbouwkundigen en toeristen naar Zaandam om er zich te vergapen aan het nieuwe stadshart. Gedurfd design en radicale stadsvernieuwing gaan hier op verbluffende wijze hand in hand met eeuwenoude Zaanse traditie. “Stadshart Zaandam” heet dit uitdagende concept en De Zaanse Strip maakt er deel van uit.

Volg alle ontwikkelingen op Facebook

De bouw van De Zaanse Strip is in volle gang. Volg alle ontwikkelingen op onze Facebook pagina.